Debuutroman over een sociale angststoornis

Debuutroman over een angststoornis

Een debuutroman over een angststoornis, depressie en eenzaamheid.

Voor Sophia de Kort draait alles om haar werk in de ouderenzorg. Ze zorgt graag voor anderen. Zelf afhankelijk zijn is absoluut niet haar bedoeling. Haar sociale angsten en de voortdurend terugkerende depressie negeert ze daarom volledig. Totdat een grote reorganisatie haar volledig uit balans brengt. Het kan niet anders kan, ze heeft hulp nodig.

Niemand weet af van haar bezoek aan de psycholoog die haar meteen al bij het intakegesprek doorverwijst naar een psychotherapeut. Zelfs voor haar vriend Peter probeert ze dit te verzwijgen. Haar situatie blijkt zo complex te zijn dat ze alles dreigt kwijt te raken, zelfs haar relatie. Gelukkig maakt Sammy, de poes, veel goed met haar speelse buien en knuffelmomenten.

Sophia neemt je mee naar haar therapiesessies en ze laat je genieten van de mooiste plekjes in de natuur. Ze geeft jou een kijkje in haar gevoelswereld, want hoe werkt het brein van iemand die leeft met irreële angsten? Lukt het Sophia om te leren leven met haar psychische klachten?

Over de auteur

Elly Vos lijdt, net als Sophia, aan een ontwijkende persoonlijkheidsstoornis. Haar debuutroman is dan ook voor een deel gebaseerd op eigen ervaringen. Ze zijn verweven met zelfverzonnen scènes. Wat begon als een simpel dagboekverslag, groeide uit tot een verhaal. Het zit vol emoties, gedachten, maar vooral ook de broodnodige humor. Hiermee ze het taboe rondom depressie en angststoornissen wil doorbreken.

Wil je meer weten over Elly, haar verhalen of het hebben van een angststoornis? Zij stelt zich voor op de startpagina of volg haar op sociale media:

Facebook

https://www.instagram.com/elly_schrijft/


Boektrailer

Hoe is het om te moeten leven met een sociale angststoornis? Sophia, de hoofdpersoon uit ‘Met mij is toch niks mis’ vertelt je er alles over.

Meer filmpjes van Elly vind je op YouTube


Help, een angststoornis. Boekpresentatie – 9 oktober 2021

Op 9 oktober 2021 verzamelden alle kleurrijke schrijvers zich in de kleurrijke tuin van uitgeverij De Droomvallei. De zon scheen uitbundig, alsof ze er per se bij wilde zijn. Tijdens deze bijzondere dag mochten vier auteurs hun boek presenteren. Elly presenteerde haar debuutroman ‘Met mij is toch niks mis’ en vertelde onder andere hoe het voelt om last te hebben van een sociale angststoornis. Bekijk de video hieronder om hiervan te mogen meegenieten.